Coronavirus – Tandartsenpraktijk Bertholet en Van de Ven – NIJMEGEN

Coronavirus

Op deze pagina vindt u de laatste informatie en adviezen over het coronavirus. De informatie is afkomstig van het RIVM en Thuisarts.nl.

Coronavirus en uw mondzorg

Sinds het begin van de coronapandemie is in de mondzorg gewerkt met verschillende versies van de Leidraad Mondzorg Corona, passend bij de fasen van de pandemie. Inmiddels zijn we aangekomen bij versie 11.0. Deze sluit aan bij de basisadviezen om verspreiding van het coronavirus te beperken van de Rijksoverheid. Als gevolg van de Wet inzake de Geneeskundige Behandelovereenkomst (WGBO) mag van de patiënt worden verwacht dat deze invulling geeft aan diens plicht om de zorgverlener zo goed mogelijk te informeren.

Patiënten met (klachten passend bij) COVID-19 en/of die in (thuis)quarantaine zijn, hebben de plicht dit aan de mondzorgverleners (telefonisch of via de link in de herinneringsmail die u enkele dagen voor uw afspraak ontvangt) te melden en hebben geen toegang tot reguliere mondzorg.

En zeg je afspraak op tijd af als je in quarantaine zit. Houd je verder aan de adviezen van de overheid.

Ga naar allesoverhetgebit.nl

Zelftest: Corona-vragentest

Heb ik corona, wat moet ik doen? De corona-vragentest geeft u op een makkelijke manier informatie en advies over corona. De test is gemaakt door het Nederlands Huisartsen Genootschap, de wetenschappelijke vereniging van huisartsen in Nederland.

Start de test

Thuisarts.nl

Veel informatie kunt u vinden op de website Thuisarts.nl. U leest daar bijvoorbeeld wanneer u de huisarts moet bellen en wat u kunt doen om besmetting te voorkomen.
Ga naar thuisarts.nl

Landelijk informatienummer

Van 08:00 tot 20:00 uur kunt u met al uw vragen over corona terecht bij het landelijke informatienummer van het RIVM: 0800-1351

0800-1351 Bel informatienummer

Overige nuttige links

Uitleg over het coronavirus. In makkelijke taal.